Hulpverlening Christenen in Roemenië houdt ook in Staphorst weer jaarlijkse voedselpakkettenactie: ‘Zodat ze weten dat er aan ze gedacht wordt’

Staphorst - De werkgroep van de Hulpverlening Christenen in Roemenië (HCR) vraagt aandacht voor de jaarlijkse voedselpakkettenactie. „Omdat we dit jaar weer in dezelfde situatie zitten als vorig jaar, houden we weer een geld-inzamel-actie”, aldus André Muit, coördinator van de stichting HCR in Roemenië.

HCR organiseert elk jaar rond de kerstdagen een voedselpakketten actie. „Dat zijn bijzondere momenten. Gemiddeld verzorgen we jaarlijks 600 pakketten voor gezinnen in de meest dramatische situaties”, vertelt Muit. „De standaardvraag die ons dan gesteld wordt is: ‘zo’n pakket lost de armoede in een gezin toch niet op?’. Nee, natuurlijk niet. Maar, wat willen we er dan eigenlijk mee bereiken? Die vraag is voor ons niet zo moeilijk te beantwoorden. Rond de kerstdagen zoeken we de gezinnen en personen op die alleen staan in de vaak zo moeilijke situaties.”

‘Staan niet alleen’

Armoede brengt je vaak in een isolement, naar heel veel ouderen kijkt niemand om, gedetineerden worden vergeten. „In arme gezinnen zijn drie maaltijden op een dag een uitzondering, om van een goede warme maaltijd maar niet te spreken. Tijdens deze dagen laten we de mensen weten dat ze niet alleen staan. Dat er mensen zijn die aan ze denken. Maar ook dat kerst niets te maken heeft met glinsterende gouden sterren voor de ramen, maar met de geboorte van de Heere Jezus, het ware Licht!”, aldus Muit.

De tijd van corona lijkt voor velen uitzichtloos. HCR wil graag weer voor zoveel mogelijk mensen een lichtpuntje verzorgen rond de kerstdagen door middel van een voedselpakket en lectuur. „We kunnen een pakket samenstellen met bloem, zonnebloemolie, suiker, macaroni, spaghetti, margarine, zoetigheid voor kinderen, conserven, enzovoort voor 20,0 euro per pakket. Het aantal pakketten kunnen we bepalen aan de hand van de giften die binnenkomen.”

Doneren kan via: NL05RABO 035 65 23 853 t.n.v. G. Stens-Dominé, inz. Roemenië comité Staphorst, of op het bankrekeningnummer van de Stichting: NL13 INGB 000 75 25 531.

Voor informatie/vragen: www.stichtinghcr.org / (06)18202544