Talentenhus in Nieuwleusen geeft leerlingen groene vingers in de pluktuin

Nieuwleusen - Het Talentenhus in Nieuwleusen is in de afgelopen maand gestart met een ‘Groene Brigade’. In dit project wordt samengewerkt met O.B.S. de Tweemaster en het Agnieten College Nieuwleusen.

Leerlingen van groep 7 van de Tweemaster en leerlingen van het Agnieten College werken schouder aan schouder, en schop aan schop, samen in de tuinen en Pluktuinen rond de Spil, Kulturhus. In de tuin rond de Spil Kulturhus werken ook al mensen van Interakt Contour.

„Op deze manier kan er snel veel werk worden verzet, en komt er samenwerking op gang tussen Basis – en Voortgezet Onderwijs. Die samenwerking is ook een belangrijke wens van de Gemeenteraad van Dalfsen”, zegt Mink de Vries, coördinator bij Talentenhus Nieuwleusen.

In de keuken

Naast de samenwerking in het Groen stonden er ook leerlingen van de Tweemaster, samen met leerlingen van het Agnieten College, in de keuken van de Spil en het Agnieten College, om lekkere gerechten te maken. „Gerechten die weer afkomstig zijn uit de Pluktuin. Een lokaal zelfverzorgende gemeenschap”, aldus De Vries. „Mooi om te zien was dat de leerlingen van het Agnieten College, nog maar net van de basisschool af, zich verantwoordelijk voelen voor de leerlingen van de Tweemaster. Samen hebben nu al deze partijen, als een groene gemeenschap, de tuin winterklaar gemaakt.”