Column: Kappersproat | Media Bedankt! ‘Ga maar eens ergens anders heen met die camerawagens!’

Kapper Dicky Heuckeroth uit Staphorst schrijft elke twee weken een column in de Staphorster.

Ik snap het wel, kranten verkopen alleen als er ook sensatie in staat, net zoals de Story en Privé. Als er niks in staat over die gekke Andre Hazes verkoopt het niet. Zo is het ook met ons mooie Staphorst lijkt het wel. Als we niet in de landelijke krant of op televisie komen met iets negatiefs, zijn we blijkbaar niet interessant.

En daar baal ik wel zo enorm van, ze komen hier met hun camerawagens om verslag te doen! Er is hier corona, dat klopt. Maar wij zijn dan weer de sigaar en een makkelijk doelwit. Wij zullen dit varkentje eens even wassen denken ze volgens mij! Men drukt mensen een microfoon onder de neus, en ook al zeggen ze dat ze niet geïnterviewd willen worden: de verslaggever gaat door.

Er is niet alleen in Staphorst corona, dat is in heel Nederland. Maar ze vinden het gewoon gezellig bij ons, de Staphorster kleding, de boerderijen op de achtergrond. Dat geeft een mooi beeld en als dan iemand de microfoon weg slaat is dat weer sensatie en dat wil men zien! Ik zou zeggen: ga maar eens ergens anders heen met die camera wagens! Er zijn vast plekken waar de media niet durft te komen, dus dan maar ons pakken.

Door al dit gedoe dat we zo slecht in de media verschijnen, hebben veel ondernemers er last van. „Het is rustiger”, heb ik verscheidende mensen daarover gehoord. En ik zou liegen als wij het niet merken, mensen bellen af. Heb ook gehoord dat een Staphorster vrachtwagenchauffeur niet welkom was in de kantine bij het afleveradres voor een bak koffie!

Ik denk dat we de media graag te woord willen staan als ze wat positiefs willen publiceren, dan stellen we ons op in rijen van tien. Dan hebben we te melden dat er een gigantische megagroei zit in de industrie. Want we zijn maar aan het uitbreiden en de MKB groeit ook. Er zijn veel mooie winkels en ook een goeie kapper! Dat we een vooruitstrevend en hard werkendvolk zijn in een heeeelll mooi Dorp en dat wij trots zijn op al onze boeren! Laat dat nou eens zien op de landelijke televisie!

Als de media daar nou eens iets over meldt, zijn we een stuk blijer. Niet altijd met dat vingertje naar ons wijzen. Mensen die Staphorst niet eens kennen krijgen er een beeld bij dat totaal niet klopt, ze denken dat we allemaal nog met paard en wagen over de DIEK heen rijden. Ik zou zeggen kom maar eens AAN en dan kan iedereen zien hoe modern we zijn!

Voor de rest is het mij allemaal ‘worst’, maar: Ik ben Trots op Staphorst!