SGP Staphorst stelt kieslijst vast in ledenvergadering. Lucas Mulder is beoogd wethouder

Staphorst - Lucas Mulder is voor de komende raadsperiode beoogd wethouder namens de SGP in Staphorst. Dat heeft de plaatselijke kiesvereniging dit weekend bekend gemaakt.

In de ledenvergadering van SGP Staphorst werd de kandidatenlijst van de komende gemeenteraadsverkiezing vastgesteld. Het bestuur had in samenwerking met een advies-selectiecommissie een conceptlijst voor de eerste vijftien person. De stemmingen waren zoals gebruikelijk geheel vrij. Als lijsttrekker is Roelof Slager, sinds 2014 raadslid voor de SGP, gekozen.

Vervolgens werden de zittende raadsleden allen verkozen: 2. Hendrik Troost, 3. Henk Kin, 4. Jan Slager. Erik Hattem, de huidige fractievoorzitter, heeft aangegeven de plaatselijke politiek te gaan verlaten. Op de lijst komen ook een aantal nieuwe namen: 5. Peter de Boer uit Rouveen, 6. Henri Bisschop (Lichtmisweg), 7. Hendrik Mulder (E. Wubbenlaan). Daarna volgenden nog: 8. Lucas Mulder (wethouder), 9. Arie den Ouden, 10. Jan Mulder, 11. Aaldert Tippe, 12. Roel Compagner, 13. Vincent Slingerland, 14. Jan Kuijers, 15. Jan Koster.

Twintig kandidaten

Het is de bedoeling dat er twintig kandidaten komen op de definitieve lijst. „De lijst wordt dus nog verder aangevuld. Daarbij is het de bedoeling dat er ook aandacht is voor jong politiek talent”, laat Roelof Slager namens de SGP Staphorst weten. Het bestuur van de kiesvereniging kijkt met tevredenheid terug op de vaststelling van de kieslijst. Zowel de lijststrekker als de andere kandidaten werden, na enkele voordracht van het bestuur, in één, overigens vrije, stemming overgenomen. De SGP is met vijf van de zeventien zetels de grootste partij van Staphorst.