Muziekschool MEC, met als bakermat Rouveen, eert Beethoven met twee concerten in theater De Spiegel in Zwolle

Rouveen - Het is een van de grootste projecten van de Rouveense muziekschool MEC ooit: twee concerten op woensdag 24 november in theater De Spiegel in Zwolle, ter ere van de 250ste geboortedag van componist Ludwig van Beethoven. Tachtig leerlingen doen mee.

Eigenaren Cindy en Hans van Dongen uit Rouveen en hun medewerkers zijn al maanden bezig met ‘MEC ontmoet Beethoven’ in alle vestigingen van hun muziekschool. Voor zijn 250ste verjaardag komt de meester nog éénmaal optreden. De leerlingen van MEC muziek vormen zijn orkest. Het grote concert zou eigenlijk vorig jaar december plaatsvinden, maar door corona ging het niet door. Nu staat het gepland op 24 november en gaat het om de 251ste geboortedag. Het moet een waar spektakelstuk worden voor ouders, grootouders, familie, vrienden en ‘gewoon’ publiek.

Vijf ensembles

Vijf ensembles voeren vijf werken uit, waaronder uiteraard (delen van) ‘De Vijfde’. Slagwerk, violen, drums, gitaren, de meeste disciplines van MEC doen mee tijdens een middag- (16.00 uur)- en een avondconcert (20.00 uur) in het grote Zwolse theater. Op 13 november en 20 november zijn er twee gezamenlijke repetities. „Het is een enorm project, waar we trots op zijn”, zegt Cindy van Dongen. „We maken er een groot spektakel van. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar.”

Lees hier meer