Komt er eindelijk glasvezel in De Schiphorst? Bewoners kunnen meeliften op particulier initiatief

Schiphorst - Châteauhotel en restaurant De Havixhorst in De Schiphorst laat op eigen kosten glasvezel aanleggen. De Havixhorst en Rendo Fiber bieden de buurt aan om van deze gelegenheid gebruik te maken. Aan deze sympathieke actie hangt echter een prijskaartje van 1900 euro per aansluiting.

De buren van De Havixhorst kunnen door Rendo Fiber in bijna één moeite door ook een snelle internetverbinding laten aanleggen. Enkele buurtbewoners hikken echter tegen het bedrag van 1900 euro per huishouden aan. Een van de bewoners schreef daarom begin november een brief naar de gemeente Meppel. Hierin geeft de schrijver aan dat de gemeente Meppel in de afgelopen jaren verschillende kansen heeft gehad om te zorgen dat de bewoners van De Schiphorst een glasvezelaansluiting konden krijgen.

De buurtbewoner vindt het ‘van de zotte’ dat de aanleg van een glasvezelkabel door een particulier initiatief geregeld moet worden. Hij hoopt dan ook dat er door de gemeente een tegemoetkoming in de kosten beschikbaar wordt gesteld. De brief wordt door de gemeenteraad besproken in de vergadering van 25 november.

Lees hier verder