MEC Rouveen ontmoet Beethoven tijdens geslaagd optreden in de Theater de Spiegel in Zwolle

Rouveen/Zwolle - Het was een van de grootste projecten van de Rouveense muziekschool MEC ooit: twee concerten in theater De Spiegel in Zwolle, ter ere van de 250ste geboortedag van componist Ludwig van Beethoven. Tachtig leerlingen deden mee.

Wekenlang hebben ze er naar uit gekeken, maar gisteren was het eindelijk zover. De leerlingen van de muziekschool gaven een fantastisch optreden in theater de Spiegel in Zwolle. Het plezier en het enthousiasme van de leerlingen was een genot om naar te kijken. Stukken als de Symfonie nr 5, Für Elise Mondscheinsonate werden met gedrevenheid gespeeld. Er werd een matinee en een avondconcert gespeeld.

Verjaardag

Eigenaren Cindy en Hans van Dongen uit Rouveen en hun medewerkers zijn maanden bezig geweest met ‘MEC ontmoet Beethoven’ in alle vestigingen van hun muziekschool. Voor zijn 250ste verjaardag kwam de meester nog éénmaal optreden. Eén en ander werd middels korte toneelstukjes gepresenteerd door Hans van Dongen in de rol van Beethoven. Na afloop van de twee uitvoeringen werden lovende woorden gesproken: „Wat hebben we genoten”, lieten de aanwezigen horen.