Ahmad Resh overhandigt stripboek Arie de Boskanarie, wat zich afspeelt in de Zwarte Dennen, aan burgemeester Jan ten Kate van Staphorst

Staphorst - Arie de Boskanarie woont in de Zwarte Dennen in Staphorst. Hij dwarsboomt mensen die dieren kwaad willen doen. Ahmad Resh (32) uit Scherpenisse, maar geboren in de Wijk, schreef een stripboek wat zich afspeelt in het bosgebied van zijn jeugd. Het eerste deel heeft hij maandag aan burgemeester Jan ten Kate van Staphorst overhandigd.

Schrijver Ahmad Resh en uitgever Ton Mackaaij reikten maandag om 14.30 uur officieel een exemplaar van Arie de Boskanarie uit aan burgemeester Jan ten Kate van Staphorst. De plechtigheid vond plaats in de Boswachterij Staphorst. Met dit gebaar is het project volgens de makers echt afgerond.

Bosgebied als decor

Ahmad, de zoon van Iraaks-Koerdische vluchtelingen, groeide met nog een broer en twee zussen op in de Wijk. „Met mijn familie struinde ik als kind vaak door de Zwarte Dennen. In mijn hoofd vormde zich later langzaam een verhaal met als decor het bosgebied waar ik zo graag kwam in mijn jeugd.”

Nadat hij als jonge tv-maker in Iraaks-Koerdistan had gewerkt, keerde Ahmad terug om voor onder meer de Donald Duck te werken. Het verhaal dat al lang in zijn hoofd zat, kwam eruit toen ook striptekenaar Ralph Dikmans uit Boxtel bereid was mee te doen. Dikmans is de tekenaar van de stripreeks Anders-Man en de schrijver van Monstertober, Dik Dieet en Ridder, Schild en Vrind.