Herriët Brinkman wordt door het CDA-bestuur voorgedragen als lijsttrekker in Staphorst, wethouderschap lonkt

Staphorst - Het bestuur van het CDA in Staphorst draagt Herriët Brinkman (38) voor als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Sinds 2010 zit Brinkman voor het CDA in de gemeenteraad. Na het vertrek van Jacob Spiker naar de Staten van Overijssel begin dit jaar, is zij fractievoorzitter van de vierkoppige fractie. In het dagelijks leven runt zij met haar man een IT-bedrijf in Staphorst. De kans is aanwezig dat zij wethouder wordt, bij een goede verkiezingsuitslag. Zelf wil ze hier nog niks over zeggen.

Niek Gosker, voorzitter van het CDA Staphorst: „Herriet is een gepokt en gemazeld raadslid. Ze vertolkt op duidelijke wijze het CDA-gedachtengoed en gaat daarbij moeilijke discussies niet uit de weg. Herriët staat voor een helder beleid.”

Betrokken

Herriët Brinkman: „Ik ben vereerd met deze voordracht. Onze rol is de afgelopen twee jaren in de oppositie anders geweest. Maar ik, en met mij de gehele fractie, hebben gestreden om onze idealen ook vanuit die positie te verwezenlijken. Bijvoorbeeld een OZB-verhoging die het college voorstelde vonden wij niet terecht. Onze inwoners hebben al meer dan genoeg lastenverzwaringen te verduren en daar moeten we als gemeente niet aan bij willen dragen. Het is ons gelukt om deze OZB-verhoging niet door te laten gaan. Dit staat symbool voor hoe ik lijsttrekker wil zijn: betrokken bij de samenleving en vooral zorgen dat Staphorst een gemeente is waar iedereen zich thuis voelt.”

Vrijdag wordt het lijsttrekkerschap bekrachtigd en stellen leden ook de kandidatenlijst van het CDA vast.