Dames van Rouveen MO17-1 zijn creatief en staan voor zonsopkomst al op het trainingsveld: ‘Viel voor een aantal meiden niet mee’

Rouveen - Nog voordat de zon zich donderdagochtend liet zien stonden de voetbalsters van Rouveen MO17-1 al met de bal op het veld. „We wilden trainen omdat onze competitie (B-categorie) gewoon doorgaat”, vertelt trainer Jan van der Veen.

Deze zaterdag speelt het team uit Rouveen thuis tegen JVZ uit Zuidwolde. Om hier toch goed voorbereid voor de dag te komen moest er wat verzonnen worden. „Ik heb daarbij als voorstel gedaan om op woensdagmiddag om 15.30 uur te trainen. Dat ging echter niet lukken vanwege werk en school van de meiden.”

Vroeg in de ochtend

En dus moest er iets anders verzonnen worden door de trainer en het team. „Vervolgens kwamen de meiden met het idee om in de ochtend te gaan trainen”, vervolgt Van der Veen. „Daarop hebben Rob Groeneveld (keepertrainer) en ik gezegd dat we dat wilden doen als er minimaal acht meiden konden. Dit aantal was zo geregeld. We hebben dan ook donderdagochtend van 05.30 tot 06.30 getraind. Het viel voor een aantal meiden niet mee, maar uiteindelijk is het een prima uurtje geweest en konden de meiden fris naar school.”