Sinterklaasactie van Humanitas in gemeente Staphorst maakt 120 kinderen blij met cadeautjes

Staphorst - Humanitas heeft dit jaar in de gemeente Staphorst heel veel kinderen blij gemaakt met de Sinterklaasactie. Afgelopen vrijdag 3 december ontvingen ruim 120 kinderen een sinterklaascadeau.

Gezinnen die het, om wat voor reden dan ook niet makkelijk hebben, konden de afgelopen maanden aangemeld worden. Vervolgens werden vrijwilligers gezocht om cadeautjes te kopen voor de kinderen. De actie, die volledig door vrijwilligers is uitgevoerd, bleek een groot succes. Meer dan 80 vrijwilligers meldden zich aan om voor ruim 120 kinderen een cadeautje te kopen.

Lokale ondernemers droegen ook hun steentje bij en doneerden allerlei extra’s voor de gezinnen, zoals een big shopper, chocoladeletters, koek, worst, pepernoten en mandarijntjes.

Thuisbezorgd

De opbrengst resulteerde in een goed gevulde tas voor elk aangemeld gezin. De plaatselijke speelgoedwinkel gaf korting op de cadeautjes die voor deze actie bij hen gekocht werden. De tassen werden op 3 december thuisbezorgd bij de gezinnen door vrijwilligers. Humanitas hoopt deze actie volgend jaar opnieuw te kunnen organiseren.