Wonderfilters in schoolklassen of toch groepsimmuniteit in Staphorst? 'Het is ook wel eens leuk dat wij positief in het nieuws komen'

Staphorst - Komen de gunstige besmettingscijfers op de basisscholen in Staphorst doordat er in alle klassen van negen scholen luchtreinigers staan van het Staphorster bedrijf PlasmaMade of heeft het te maken met groepsimmuniteit. Hoe dan ook, de scholen moeten deze week beslissen of ze de proef die een maand duurde, willen omzetten in de definitieve aanschaf van de machines.

De GGD gaat ervan uit dat de gunstige cijfers op de scholen komen doordat veel inwoners inmiddels immuun zijn en zich aan de coronamaatregelen houden. Dat meldde Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap aan de NOS. De piek in Staphorst was er eerder dan in de rest van het land.

De Vlaamse professor dr.ir. Bert Blocken, hoogleraar bouwfysica aan de TU Eindhoven en KU Leuven is al achttien maanden bezig met covid19-onderzoek. Volgens hem is uit vele tests vorig jaar klip en klaar bewezen dat de apparaten van PlasmaMade, maar ook andere machines van onder andere Philips die fijnstof en aerosolen uit de lucht halen, werken.

Lees hier meer