Natuurbeschermingsvereniging IJhorst-Staphorst e.o. gaat wandelen in natuurgebied Takkenhoogte Meeuwenveen

IJhorst/Staphorst - Natuurbeschermingsvereniging IJhorst-Staphorst e.o. houdt op zaterdag 15 januari een nieuwjaarswandeling. De route gaat dit keer net over de grens naar Drenthe, naar het natuurgebied Takkenhoogte Meeuwenveen.

Dit gebied in Drenthe kent een rijke geschiedenis en biedt veel afwisseling: bos, waterpartijen, eilandjes waarop vele vogels in het voorjaar broeden, de kudde Schotse Hooglanders en de Limousines die in het gebied grazen. En wat te denken van de rijke flora die in het gebied te vinden is? De natuur mag daar haar gang gaan met als resultaat een gebied waar het Drents Landschap terecht trots op is.

De Pieperij

De wandeling start om 10.00 uur. Verzamelen op de parkeerplaats Takkenhoogte Meeuwenveen, aan de Nieuwe Dijk, die in het verlengde van de Pieperij ligt. Na de wandeling is er koffie of thee bij Ana en Arno, die met hun gezin de historische boerderij van het Drents Landschap aan de Pieperij bewonen. Tijdens de koffie vertelt Arno over de kuddes die op de Takkenhoogte Meeuwenveen grazen, en over hoe rekening gehouden wordt met de kringloop van de natuur. De kalveren in de potstallen laten zeker van zich horen.

Aanmelden is verplicht en kan via aanmelden@nbvijs.nl. De kosten zijn voor niet-leden 2,- euro, leden kunnen gratis deelnemen zijn gratis. Het kan heel drassig zijn, dus doe laarzen of hoge schoenen aan.