WielerToerClub Staphorst-Rouveen plaatst openbaar fietsservicepunt: ‘Hier vind je naast een fietspomp ook wat eerste hulp gereedschap’

Staphorst/Rouveen - Mocht er iemand pech hebben of een lege band? Fietsers kunnen met een gerust hart op weg. WielerToerClub Staphorst-Rouveen heeft dit weekend namelijk een fietsservice punt geplaatst bij de oversteek aan de Vijverweg bij de boswachtersschuur.

„Hier vind je naast een fietspomp ook wat eerste hulp gereedschap. Nu maar hopen dat het niet ten onder gaat aan vandalisme, dus help het ons bewaken”, aldus Jouk Mussche namens de WTC. In de eerste week van het nieuwe jaar hebben de mannen van de WTC niet stil gezeten. Ondanks het voortdurende onderhoud aan de MTB route blijven er altijd stukken die even wat extra aandacht nodig hebben.

„De verbindingsstukken tussen de tracks zijn weer ontdaan van moddergedeelten en voorzien van beter zand. De kapper is ook even bij de Krieger langs geweest zodat deze er ook weer geknipt en geschoren bij ligt”, laat de WTC weten via Facebook.

Fietsservicepunt

Fietsers kunnen sinds dit weekend met een gerust hart op pad. De WTC heeft namelijk een openbaar fietsservicepunt geplaatst. „De handige Harries van onze club, Harm, Lambert en Jan hebben de afgelopen week benut om een mooi fietsservicepunt in elkaar te zetten. Jan heeft bij Brink Luchtverwarming gezorgd voor een mooi kastje, Lambert en Harm hebben bij houtzagerij Talen aan de Industrieweg een gekregen boom van SBB omgetoverd tot een mooie paal waarin het kastje geplaatst is”, aldus de WTC.

Het gereedschap in het kastje is beschikbaar gesteld door BBB en Meesters heeft ter completering een fietspomp gedoneerd. Het servicepunt is geplaatst bij de oversteek van de Vijverweg aan de zijde van de boswachtersschuur. „Hier staat ook een bord van het routenetwerk, zodat ook stadsfietsen met panne gebruik kunnen maken van de attributen. Aan ons allen nu de taak om daar waar mogelijk een oogje in het zeil te houden, ter voorkoming dat onverlaten met vandalistische plannen dit mooie servicepunt weer in de vernieling helpen.”