Winterspektakel in Orchideeën Hoeve op 7 december van start

Luttelgeest - De Orchideeën Hoeve wordt van 7 tot en met 26 december voor het 34ste jaar omgetoverd in een groots winterspektakel voor jong en oud. In 1984 probeerde het familiebedrijf de bezoekers voor het eerst in de kerststemming te brengen door het park een avond te verlichten met duizenden kaarsen.

Niemand had verwacht dat dit zou uitgroeien tot zo’n groot succes. ‘Inmiddels trekt onze ‘WinterDroom’ meer dan 35.000 bezoekers en behoren wij tot een van de grootste overdekte kerstevenementen van Nederland’, vertelt mede-eigenaar Thomas Maarssen.

WinterDroom-activiteiten

Het evenement is in vijfendertig jaar flink uitgebreid. Tot de basis van WinterDroom behoren inmiddels de gratis toegankelijke kerstmarkt van 7 tot en met 23 december, de prachtige versieringen in het park en optredens van kerstkoren en livemuziek. ‘We werken deels via een draaiboek, maar vinden het ook belangrijk om vernieuwend te zijn’, legt Thomas uit. Zo kunnen de allerkleinsten dit jaar op bezoek bij de kerstman en het onlangs geopende Makirijk versterkt de winterse gezelligheid met knisperende vuurkorven en spectaculaire verlichting. ‘Mijn persoonlijke favoriet is dit jaar de exclusieve expositie ‘Arts of nature’, met meer dan 40 bijzondere natuursculpturen waar je niet op uitgekeken raakt’, aldus Thomas.

Kaarsjesavonden

De tien sprookjesachtige kaarsjesavonden vormen het hoogtepunt van WinterDroom. Op za. 8, zo. 9, do. 13, vr. 14, za. 15, zo. 16, do. 20, vr. 21, za. 22 en zo. 23 december komen om 17.00 uur de kerstelfjes tevoorschijn om duizenden kaarsjes en lampjes te ontsteken in het park.

‘Na wekenlang versieren en voorbereiden is het fantastisch om te zien hoe jong en oud samen genieten van deze feeërieke belevenis’, vertelt Thomas trots.

Het gehele park inclusief kerstmarkt is op deze tien avonden geopend tot 21.00 uur. Een kaartje voor kaarsjesavond kost € 6,50 voor volwassenen en kinderen van 4 t/m 12 jaar betalen € 5,00. Kinderen tot en met 3 jaar en bezoekers met een geldig dagentreebewijs hebben gratis toegang tot de kaarsjesavonden.