Afronding station Zwolle is in zicht

Meppel / Zwolle - Het werk aan het station Zwolle verloopt volgens planning. Maandag gaat het station weer open voor treinverkeer.

‘We poetsen al het stof van het station, perrons en meubilair’, vertelt Aldert Baas, woordvoerder bij ProRail. ‘We werken met name nog aan laatste dingen van bovenleiding en treinbeveiliging.’ Dit weekend staat er een testperiode gepland, zodat de treinen maandag zeker weer rijden van en naar Zwolle.

Het station is twee weken dicht voor aanpassingen aan het spoor. Die zijn nodig omdat het aantal reizigers dat op en rondom station Zwolle over- uitstappen flink toeneemt. In plaats van treinen rijden er bussen.

Goederentreinen

Goederentreinen reden wel door richting Zwolle. Die stopten vlak voor het station en keerden daar, om vervolgens richting Deventer te rijden. ‘Ze bereiken Zwolle dus niet. Dat zelfde geldt voor de andere richting.’

Hierdoor waren goederentreinen wel wat korter dan normaal. Aan beide kanten van de goedentrein zat een locomotief, zodat de machinist in Zwolle van de ene naar de andere kant kon lopen om zo om te keren naar Deventer.

Met de kleine doorgang van treinen kon goederenafhandeling enige doorgang vinden. Ook is voor lege reizigerstreinen Onnen bereikbaar, waar treinonderhoud plaatsvindt.