RAP-Holland huldigt haar kampioenen

Staphorst - RAP Holland, de organisator van minibike, Ohvale en Topscooter races, hield afgelopen zaterdag in Staphorst haar eindfeest en huldigde hierbij alle kampioenen in de diverse klasse’s. 2018 was voor RAP een jaar waarin een nieuwe weg werd ingeslagen nadat de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) besloot een eigen junior kampioenschap te organiseren.

Met name in de juniorenklasse’s waren minder deelnemers nadat voormalig organisator SOBW de handdoek in de ring had gegooid. De nieuwe klasse’s als de Topscooterklasse, Ohvale 110, Ohvale 160 en Ohvale 190 werden met open armen ontvangen. De voorruitzichten voor komend seizoen zijn positief, waarbij sommige rijders vanuit het KNMV kampioenschap terug zullen keren naar RAP, coureurs overstappen naar een andere klasse en ook nieuwe coureurs zich hebben aangemeld.

Grotere motor

Regiorijder Karel Prins uit Fort mocht de grootste beker voor de Topscooterklasse in ontvangst nemen. Voor Albert Braamskamp (mede bestuurslid) uit Staphorst was er een vierde plek in de nu nog gecombineerde Ohvale 160/190 klasse. Komend seizoen wordt het aantal regiorijders waarschijnlijk groter, zo zal Ivar Wesselink na een jaar junioren B bij de KNMV terugkeren naar RAP om hier met een Ohvale 110 te gaan starten. Ivar is afgelopen seizoen als elfde geëindigd in het KNMV junioren B kampioenschap, maar vanwege zijn lengte is het tijd om over te stappen op een grotere motor.

Eindstanden alle kampioenschappen

Junioren A: 1. Matthew David; 2. Teun Tigheler; 3. Ruben Nijland.

Junioren B: 1. Leon Keppel; 2. Sven Wind; 3. Lars Baron.

Ohvale 110: 1. Rico Salmela; 2. Matthew Ruisbroek; 3. Leon Keppel.

Ohvale 160/190: 1. Sven Wind; 2. Indy Elzinga; 3. Kevin Trip.

Open Klasse minibike: 1. Joey oppersma; 2. Sven Rijneveld; 3. Lucas Arends.

Topscooters: 1. Karel Prins; 2. Antony Juinen; 3. Thomas de Jong.