Spoorwind en SC Rouveen hebben vernieuwing hoog in het vaandel

Rouveen - De term ‘nieuw’ is in de afgelopen tijd een welkome term geweest bij de voetbalvereniging SC Rouveen. Spoorwind vernieuwde het sponsorcontract, er kwamen nieuwe tenues en de ambitieuze hoofdtrainer Eddy Zwijnenberg ging van start dit seizoen. Ook Spoorwind heert vernieuwing hoog in het vaandel.

Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in duurzame windenergie en is eigenaar van drie windturbines, geplaatst langs de spoorlijn Meppel-Zwolle. Je zult nu zeggen ‘waar zie ik deze dan?’ Daarop is kort maar krachtig te melden: ‘Je ziet ze niet!’ Kan ook niet, want ook de drie turbines waren na 15 jaar dienst aan het eind van hun economische levensduur en moeten plaatsmaken voor drie nieuwe turbines met een grotere capaciteit. De voorbereidingen voor het plaatsen hiervan zijn in volle gang.

Winddelen

Ook nieuw is dat burgers een zogeheten winddeel kunnen kopen, waarmee ze niet alleen deels eigenaar van de molens worden, maar ook hun eigen duurzame energie op kunnen wekken. Via Windcentrale waarmee Spoorwind in zee gaat, kunnen deze winddelen worden gekocht. De Windcentrale verwacht een rendement van 6 procent op jaarbasis. Er zijn duizend winddelen met korting te koop, die binnen een straal van 7 kilometer rond het windpark verkocht worden. De huishoudens met de postcodes 7711, 7715, 7722, 7739, 7951, 7954, 7955, 8028, 8035 of 8055 komen hiervoor in aanmerking, wees er dus er snel bij. Voor meer info wordt verwezen naar de website www.windcentrale.nl.

Het nieuwe windpark met de drie windmolens van Spoorwind gaat begin 2019 draaien en stroom produceren voor ongeveer achtduizend particuliere eigenaren.