Kappersproat van Dicky Heuckeroth: Wie betaalt, bepaalt... echt niet!!

Tja, naar wie moet je nu luisteren. Het is wel zo wie betaalt, bepaalt, maar in sommige gevallen is dat een beetje lastig!

Moeders willen zich altijd graag bemoeien met hoe het haar van hun dochtertje moet, vaak willen die meisjes het lang houden en mama zegt eraf. Als kapper kom je dan in een lastige situatie. ‘s Middags, we zijn in Hasselt net weer open, komt er een mevrouw binnen. Ze zegt: ‘Mijn dochter komt vanmiddag, maar haal er maar een best stuk af hoor. Ze komt alleen en zij wil de puntjes eraf, maar ik zeg meer, dus jens er maar een best stuk af.’ Ja, wat moet je dan. Dus ik vraag: ‘Hoe oud ze is?’ ‘15 Jaar’. ‘Mag uw dochter niet zelf zeggen wat ze wil….’ ‘Nee, nog niet.’’Komt u dan gezellig mee, dan kunt u het in de gaten houden.’

En ja hoor, daar kwamen de dames. Dat kind had gigantisch mooi haar, maar het hing maar wat om haar gezicht. Echt een onzekere puber, aardig wat puistjes en met een blik in de ogen van ‘kappertje, als jij het te kort knipt, krijg je een klap!’. Ik wilde het voor alle twee goed doen. ‘Wil jij graag krullen?’, vroeg ik. Ze keek mij glunderend aan. Jazeker wel, ze had wat slag van haar zelf en ik begon alles in laagjes te knippen, hield de lengte wel. De tussenlagen werden korter, waardoor je minder gewicht hebt en veel meer volume krijgt. Ik draaide haar om zodat ze niet in de spiegel kon kijken en begon het haar met een dyfuser te drogen. Staand, op de kop, we maakten er een hele show van. Andere klanten reageerden ook en je zag het meisje genieten. ‘Draai maar om’. ‘WAUWWWW’, ‘GEWELDIG GAAF’, was haar reactie. Moeder en dochter waren alle twee blij. Niet te kort, maar toch heel wat eraf. Wie betaalt, bepaalt, maar moeders willen toch ook dat hun dochters blij zijn, wij maken ze gewoon beiden tevreden.

Dicky Heukeroth verzorgt eens in de twee weken een column in de Staphorster.