Jongeren zijn welkom op inloopavonden

Staphorst - In Staphorst en Rouveen wordt op woensdag 3 en donderdag 4 oktober aandacht besteed aan eenzaamheid onder jongeren. Er zijn voor deze groep drie activiteiten in het kader van de Week tegen de Eenzaamheid, van 27 september tot en met 6 oktober.

Op woensdag 3 oktober zijn er Open inloopavonden voor jongeren. Deze bijeenkomst worden gehouden in de bibliotheek in Staphorst, het dienstgebouw in Rouveen, de Bron in Staphorst en de Rank in Staphorst. De deuren van deze locaties staan tussen 19.30 en 21.00 uur open voor jongeren die elkaar willen ontmoeten.

In de bibliotheek in Staphorst is diezelfde dag, woensdag 3 oktober, om 19.30 uur een lezing van Jeanette Molema. Deze lezing is ook bedoeld voor jongeren. Meer informatie: jongerenwerk en bibliotheek.

Op donderdag 4 oktober is er ook een Kunstavond met Judith Omvlee. Deze bijeenkomst begint om 19.30 uur bij KunstWijs in Staphorst en is bedoeld voor jongeren.

Een aantal kerken, jongerenwerk en SWS hebben de handen ineen geslagen om in de gemeente Staphorst een reeks activiteiten te organiseren rondom dit thema. De organisaties willen door middel van het organiseren van activiteiten het thema eenzaamheid onder de aandacht brengen. ‘We hebben niet de illusie dat we door het organiseren van een aanschuiftafel of andere activiteit eenzaamheid oplossen maar willen hiermee wel onder de aandacht brengen dat het goed is om soms dingen samen te doen, niet alleen voor jezelf maar ook voor een ander’ Door ook informatieavonden te organiseren hopen we eenzaamheid steeds meer bespreekbaar te maken en te herkennen in onze samenleving.’

Meer informatie: www.sws-staphorst.nl/nieuws/staphorst-tegen-eenzaamheid/