Wie wint de Talentprijs en Cultuurprijs Overijssel 2018?

Staphorst - Het Prins Bernhard Cultuur Fonds (PBC), RTV Oost, NDC Mediagroep en de dagbladen De Stentor en de Twentse Courant Tubantia organiseren voor de vierde keer de Cultuurprijs Overijsel. Dit jaar wordt die cultuurprijs op donderdag 4 oktober uitgereikt in Theater de Meenthe in Steenwijk.

Bij TV Oost zie je vrijdag 5 oktober een uitgebreide samenvatting van de feestelijke avond met tal van artiesten en natuurlijk de uitreiking van de prijzen.

Voor de Cultuurprijs komen alle disciplines op het gebied van kunst en cultuur in aanmerking. Van belang is dat het werk inspirerend is en dat het een culturele en sociale waarde heeft voor Overijssel. De Talentprijs is een stimuleringsprijs voor beginnend talent uit Overijssel dat het afgelopen cultuurseizoen een bijzondere prestatie heeft geleverd. De genomineerden werden mede-aangedragen door het publiek.

Genomineerden

De genomineerden voor de Cultuurprijs Overijssel 2018 de modetweeling Riet en Truus Spijkers uit Hardenberg, de Zwolse theaterregisseur Jolmer Versteeg en violist Daniel Rowland uit Weerselo. Naast de cultuurprijs wordt ook de winnaar van de Talentprijs bekend gemaakt. Hiervoor zijn genomineerd de Zwolse zangeres, sopraan en violiste Roza Herwig, danser Tiemen Stemerding uit Enschede en beeldend kunstenaar Willemijn Calis uit Enschede.

Jury

De jury van de Cultuurprijs Overijssel 2018 bestaat uit interim-voorzitter Wim Fiselier, Peter Schoof (RTV Oost), Anne Riemersma (Hedon), Kees Schafrat (Boekhandel Broekhuis), Wilja Jurg (Raad van Cultuur) en Marianne van de Steeg (Almelo promotie). De prijs wordt uitgereikt door commissaris van de koning Andries Heidema.

Een uitgebreide samenvatting van De Cultuurprijs Overijssel 2018 zie je vrijdag 5 oktober bij TV Oost om 21.00 uur. De uitzending wordt om 23.00 uur herhaald. In het TV Oost programma OverUIT de Kunst zie je zondag 7 oktober de interviews met de winnaars en hoe het er achter de schermen van het evenement aan toeging.