Live OK: meekijken met de vaatchirurg

Deventer - Normaal gesproken zijn de deuren van een operatiekamer hermetisch afgesloten voor publiek. Maar op zaterdag 6 oktober kun je ‘live’ een operatie meekijken bij RTV Oost en tegelijkertijd via social media meepraten en vragen stellen aan deskundigen.

Je ziet hoe in de nieuwe hybride-operatiekamer van het Deventer Ziekenhuis een vaatprothese bij een patiënt in een verwijde buikslagader (aneurysma) wordt geplaatst. De operatie is live te volgen bij TV Oost, rtvoost.nl en de RTV Oost-facebookpagina.

In Live OK zie je het bijzondere werk van een vaatchirurg, een interventieradioloog en hun operatieteam. Tijdens de operatie geeft een chirurg in de studio een toelichting op de beelden. Ook praten presentatoren Jolande Verheij en Stefan Klein Koerkamp met een ex-patiënt die in mei dezelfde operatie heeft ondergaan en met een huisarts over het voorkomen van hart- en vaatziekten, de symptomen en mogelijke behandelingen. Kijkers kunnen onder meer via facebook reageren en vragen stellen aan alle deskundigen.

‘Live OK’ zie je op zaterdag 6 oktober om 13.50 uur bij TV Oost, op Facebook.com/rtvoost en op www.rtvoost.nl. Het programma wordt herhaald op TV Oost op zondag 7 oktober om 14.00 uur.