Voorlezen op Dag van de Duurzaamheid

Staphorst - Basisschoolkinderen uit Staphorst, Dalfsen, Steenwijkerland en Zwartewaterland worden op 10 oktober voorgelezen door bestuurders, Mkb’ers, vrijwilligers, opa’s en oma’s en ouders. Het is dan de Dag van de Duurzaamheid.

De studenten van Duurzame PABO hebben speciaal hiervoor het boek ‘De kracht van nieuwe Energie’ geschreven. Wie ook wil voorlezen, kan zich melden bij Natuur en Milieu Overijssel, via www.nmeoverijssel.nl/voorleesactie. Ook geïnteresseerde scholen kunnen zich aanmelden.

Nieuwe Energie

De voorleesactie is onderdeel van het programma Nieuwe Energie Overijssel. Dit programma heeft 20 procent duurzame energie in 2023 als doelstelling. Deze energie is afkomstig uit natuurlijke bronnen: biomassa, zon, aardwarmte en wind. Zo worden we minder afhankelijk van fossiele energie (olie en aardgas). Energiebesparing is een tweede kernpunt van het programma. De acht kernpartners van Nieuwe Energie Overijssel willen ook graag kinderen en jongeren betrekken bij het programma. Daarom organiseren zij de voorleesactie voor het basisonderwijs.