Burgemeester reikt diploma's uit op Doornveldschool

Staphorst - Vergezeld van een stevige, complimenteuze handdruk heeft burgemeester Segers dinsdagmiddag - tijdens een feestelijke ‘after eight party’ - aan 32 oud-groep-achters van de Doornveldschool het Anglia diploma uitgereikt.

De meisjes en jongens maakten begin juni dit internationale examen Engels op twee verschillende niveaus: Primary en Preliminary. De kwalificatie van het eindresultaat was bij iedereen ‘dinstinction’; meer dan 80 procent van de opdrachten goed. Complimenten waren er ook van onderwijswethouder Mulder en het Doornveld-team. Deze ‘congratulations’ liepen uit op een smaakvolle attentie: ice tea met een fors stuk slagroomgebak en voor thuis een flinke zak Engelse drop.

Trots

Sander van Haarlem, vertegenwoordiger van Anglia Nederland, prees de investering van de school en complimenteerde de leerlingen. ‘Je mag trots zijn op je resultaat, jullie zijn goed voorbereid op de toekomst.’ Dat is ook schoolleider Hoeve met hem eens. ‘Alle leerlingen hebben een geweldige prestatie geleverd en hebben op hun instoomniveau in het voortgezet onderwijs een stevige basis opgebouwd, die risico´s vermijdt en kansen biedt voor de toekomst.’

Voorafgaand aan de diploma-uitreiking speelde juf Van Dorp, de native speaker van de Doornveldschool, op interactieve wijze een Engelse woordenspel met als uitkomst de tegeltjeswijsheid: ‘Remember and don’t forget, practice makes perfect’. Burgemeester Segers vertelde openhartig, maar strikt vertrouwelijk, hoe hij pas vanaf zestienjarige leeftijd - in Schotland - zijn vaardigheid in het Engels op een aanvaardbaar peil wist te krijgen.

Anglia scholen

Nederland kent 375 Anglia scholen, waaronder de Doornveldschool, die al dertien jaar in dit netwerk participeert. ‘De Anglia leerlijn geeft ons team, maar ook de leerlingen, koers en houvast. En het is al die jaren een effectieve aanpak gebleken. Dat blijkt ook nu. De leerlingen stromen het voortgezet onderwijs in op een voor Engels bovengemiddeld niveau. En dat geeft hun mogelijkheden voor de toekomst,’ motiveert schoolleider Hoeve.