Frank Nieman levert topprestatie als wildcardrijder

Assen/Staphorst - Staphorster Frank Nieman heeft afgelopen weekend zijn visitekaartje afgegeven bij de IDM wedstrijden op het TT circuit van Assen. Frank Nieman had voor deze wedstrijd een wildcard ontvangen en mocht als gastrijder deelnemen in de Supersport 600/Superstock 600 klasse.

IDM staat voor Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft, de wegracecompetitie van Duitsland. Frank heeft de kwalificatie helaas niet kunnen rijden door een technische storing. De monteurs en de monteurs van het Stichting Wegrace Promotie Nederland Team hebben tot in de late avonduren gesleuteld aan de motor. Zaterdagmorgen was de motor weer gereed om de tweede kwalificatie te kunnen rijden. De dank gaat daarbij uit naar het SWPN Team en Ahnendorp Tuning. Frank wist in de tweede kwalificatie een keurige 13e plaats te behalen en dit was tevens de startpositie.

In de eerste race maakte Frank er een mooie race van strijdend voor plaats 10, maar hij kon deze positie helaas niet vasthouden en mocht een keurige 12e plaats noteren. Zondag stond de tweede race op het programma. Wederom mocht Frank starten vanaf de 13e startplaats. Hij reed een mooie race met een nieuw PR van 1.43. Ook in deze race wist Frank zijn visitekaartje af te geven. Hij eindigde op de tiende plaats.

Frank: 'Allereerst wil ik zeggen dat ik erg genoten heb. Na vrijdag geen meter gereden te hebben zijn we sterk terug gekomen. Ik wil iedereen bedanken die hieraan heeft mee geholpen. Ik ben vooral blij met hoe de tweede race is verlopen. We wisten het raceweekend goed af te sluiten met een top 10 finish in een zeer sterk startveld, ook dook ik voor het eerst de 1.43 tijden in.’