SWOS houdt wandeltocht door het Reestdal

Staphorst - Stichting Wandel Organisatie Staphorst (SWOS) houdt op 22 september een mooie wandeltocht.

Naast de zeer succesvolle avondvierdaagse organiseert SWOS jaarlijks ook een tweetal lange-afstandswandeltochten. Op zaterdag 22 september staat de eerstkomende wandeltocht op het programma. Het bestuur heeft voor zowel de ervaren als de minder ervaren lopers vijf prachtige routes rondom de Wijk uitgezet. De wandelaars komen onder andere langs ooievaarsstation De Lokkerij, en door de landgoederen De Havixhorst en Dickninge.

Als extraatje wandelen ze allemaal ook langs het Smaakmakers festival in het Reestdal. De langere afstanden lopen een aantal extra lusjes door Het Rogat, de Wijk en het Staatsbos. De wandelaars hebben de keuze uit vijf afstanden, respectievelijk 10, 15, 20, 30 en 40 kilometer. Alle afstanden zijn voor ongeveer 50 procent verhard en 50 procent onverhard. Onderweg zijn twee prachtige rustplaatsen ingericht waar de wandelaars even kunnen bijkomen en genieten van diverse consumpties met wat lekkers erbij, tegen een zeer net prijsje.

De start is vanaf 08.00 uur tot 13.00 uur( voor de korte afstanden) vanuit wegrestaurant de Raket, Industrieweg 2 in Rogat (direct aan de A28) en er is hier ruim voldoende gratis parkeergelegenheid aanwezig.

Voor meer informatie: www.swos.nu of info@swos.nu.