SWS geeft een workshop besturen

Staphorst - Stichting Welzijn Staphorst (SWS) houdt op woensdagavond 12 september een workshop besturen voor bestuurders van vrijwilligersorganisaties uit de gemeente. Rob de Jong van ‘Werk aan de Vereniging’ verzorgt deze workshop.

Aan de hand van een doorsnede van een vereniging in Nederland neemt Rob de Jong u mee naar de huidige trends en ontwikkelingen in vrijwilligersland. Hij laat de valkuilen zien maar ook de kansen die er volop zijn om de vereniging te laten bruisen. Belangrijk daarbij is wel dat het bestuur ook wíl veranderen en de neuzen in dezelfde richting heeft staan. De do’s en dont’s komen hierbij aan de orde. Met andere woorden, bent u toe aan bestuurlijke vernieuwing of toe aan meer pit in de vereniging, dan moet u zeker komen.

SWS houdt deze workshop voor alle vrijwilligersorganisaties uit Staphorst, IJhorst en Rouveen. Deze workshop is vooral interessant als je deelneemt aan het bestuur van een vereniging of organisatie.

Er zijn geen kosten aan verbonden, maar aanmelden is verplicht. Aanmelden kan vóór 10 september via de website van SWS: www.sws-staphorst.nl.

Er kunnen maximaal twee personen per organisatie meedoen en vol is vol.

SWS is het centrale vrijwilligerspunt van de gemeente Staphorst. Naast het koppelen van vrijwilligers aan organisaties is ook het ondersteunen van vrijwilligersorganisaties onderdeel van hun werk. Om die reden organiseert SWS dit soort workshops.