Verrassingsact bij tuinconcert Onder de Boompies

Rouveen - In Rouveen wordt zaterdag 8 september weer Live-muziek Onder de Boompies gehouden. Dit jaar met als hoofdgast het 'Rijksmuseumorkest' uit Amsterdam.

Het is een populair ensemble van accordeonisten en violisten dat regelmatig bij het Rijksmuseum optreedt. Decor van het concert is een sfeervol verlichte boomgaard bij een rijksmonumentale boerderij in Rouveen-West (buurtschap De Boompies). Het concert begint om 20.30 uur en iedereen is welkom.

Pachelbel

Op het programma staan alom bekende klassieke werken van Bach en Schubert, maar ook de Libertango van Piazzola en de bekende Canon van Pachelbel. Ook zal een aria van Puccini worden gezongen. Waarmee bijna de atmosfeer van een Prinsengrachtconcert ontstaat onder de bomen in Rouveen-West. Het concert wordt georganiseerd door buurtbewoners van buurtschap ‘De Boompies’ en stichting Onder de Boompies (Sous les Arbres) die de regiocultuur wil verbeelden. Divers lokale ondernemers sponsoren het concert.

Open Monumentendag

Het tuinconcert is de afsluiter van Open Monumentendag 2018. Het concert wordt gepresenteerd door Jolanda Douma. Er is ook een surprise-act van een zeer jonge muzikant die een bijzondere boodschap heeft voor de bezoekers met haar optreden. In de pauze en na afloop is er achtergrondmuziek. De toegang is vrij, wel is er een fooienpot ter bestrijding van de onkosten. Bij ongeriefelijk weer wordt het evenement afgelast. Mocht het tuinconcert niet doorgaan, wordt dat aangekondigd via weblog Rouveen.