Senioren maken een proefreisje met het OV

Meppel - Staphorst De provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel houden op 18 september proefreisjes voor senioren, waarbij - onder begeleiding van OV-ambassadeurs - geoefend wordt met het reizen in het openbaar vervoer. De OV-ambassadeurs kiezen een traject waarbij ze met zowel met de trein als met de bus reizen.

Het reizen met het openbaar vervoer is de laatste jaren erg veranderd. Voor het reizen met het openbaar vervoer heeft men een OV-chipkaart nodig of moet er een kaartje gekocht worden bij de automaat. Vooral voor senioren kan dit lastig zijn, omdat ze niet weten hoe dit werkt.

Uitleg

Op de stations krijgen deelnemers uitleg over hoe ze in- en uit- moeten checken met de OV-chipkaart en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kunnen ze oefenen met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting.

De proefreis begint op 18 september begint in Staphorst. Na aanmelding ontvangen deelnemers de exacte opstapplaats en aanvangstijd. Een eigen OV-chipkaart meenemen, wordt aangeraden. Mensen die niet in het bezit zijn van een OV-chipkaart, kunnen eenmalig een kaartje kopen. Er wordt op eigen kosten gereisd.

Aanmelden

Aanmelden: stuur een e-mail naar: ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl Vermeld hierin de datum en opstapplaats van de proefreis en uw naam en telefoonnummer. Bellen kan ook: 038-4540130.