Kinderen bouwen mooie hutten in Rouveen

Rouveen - Geklop, getik en gezaag door het hele dorp... er wordt in Rouveen hard gewerkt door alle kinderen aan het Huttendorp. De meeste hutten hadden woensdagmiddag al meer dan twee wanden, een dak, een ladder en natuurlijk een kapstok.De kinderen kregen goede hulp van de vrijwillligers. De EHBO had het druk met wespensteken, blaren en kleine wondjes, maar er waren gelukkig geen ernstige verwondingen.

Op het terrein van SC Rouveen wordt tot en met 31 augustus het Huttendorp Rouveen gehouden. Er verschijnt een dorp vol met dertig zelfgebouwde hutjes, gemaakt door 151 kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 van de basisscholen in Rouveen.

Dit jaar zijn de groepjes op een andere manier ingedeeld. Zo wil de organisatie voorkomen dat er kinderen niet mee kunnen doen omdat ze geen groepje hebben. Kinderen konden zich individueel opgeven en drie kinderen benoemen bij wie ze in de groep willen. De organisatie vormt de groepjes van 4, 5 of 6 personen en houdt rekening met de verschillende scholen. Volgens Bert Veldman is dit erg goed verlopen en hebben ze hier goede reacties op gehad.

In iedere groep (dus 5, 6, 7 en 8) is er een prijs te winnen voor de mooiste hut. Ook kunnen de kinderen een prijs winnen voor de leukste straatnaam.

Burgemeester Theo Segers bepaalt op de eerste dag welke achtstegroeper de burgemeester van Huttendorp wordt. De achtstegroepers hebben van donderdag op vrijdag een slaapfeestje.

Vrijdag kunnen bezoekers de hutten vanaf 10.00 uur bekijken. Om 11.00 uur is de veiling van diverse houten werkstukken en worden de prijzen bekendgemaakt. Verder is er weer een zomermarkt.

Op de Facebooksite van Huttendorp Rouveen zijn de foto’s te zien van de eerste bouwdag.