Welke kalveren worden dit jaar kampioen?

Rouveen - Koc Rouveen/Staphorst e.o. houdt zaterdag 15 september de 6e kalverkeuring. Het bestuur is de afgelopen maanden druk bezig geweest om er voor de deelnemers en publiek een leuke keuring van te maken.

Er stappen ruim zeventig deelnemers in de ring, ingedeeld in rubrieken van 5 à 6 deelnemers, zodat hun kalf/pink gejureerd kan worden op exterieur. Daarna mogen alle deelnemers nog een keer de ring in zodat er gejureerd kan worden op het toilet, dus hoe schoon en geschoren het kalf is en op het voorbrengen. Dit houdt in hoe mak het kalf is gemaakt door de deelnemers en hoe het achter de deelnemer aan loopt. Uiteindelijk vindt een kampioenschap plaats bij alle drie de onderdelen.

Ook dit jaar is er een een mooie rubriek vaarzen waarvan de jury gaat beoordelen wie er kampioen wordt.

Aan het publiek die de deelnemers komen aanmoedigen is ook gedacht, er staat een kraam waar je koffie en thee, patat en ijsjes kunt kopen om ondertussen te kunnen genieten van alle deelnemers die hard aan het werk zijn in de ring. Voor de jongsten onder het publiek is er een luchtkussen, koe schilderen en een grote zandbak.

Fietstocht

De fietstocht van dorpsvereniging de Munnikenslag zal dit jaar bij de keuring starten en eindigen zodat vele mensen kunnen meegenieten van de mooie dieren.

De keuring vindt plaats bij het Waterschapsgebouw Groot Salland aan de Conradsweg 3 in Rouveen en wordt om 9.20 uur geopend door middel van een welkomstwoord door de voorzitter, waarna om 9.30 uur de eerste kalveren in de ring treden.

De Conradsweg wordt afgesloten vanaf de Oude Rijksweg. Dit houdt in dat je het keuringsterrein kunt benaderen via de Conradsweg vanaf Zwartsluis.

Als je via de Oude Rijksweg komt, wordt je rondgestuurd via Geezeland, Hulpsteinweg, Conradsweg.

Voor meer informatie: kocrouveenstaphorst@gmail.com.