Oldtimerrit trekt veel publiek

Staphorst - Met ruim 200 deelnemers mag AMBC spreken van een geslaagde 2018-editie van de oldtimerrit. De route ging door de drie kerkdorpen Staphorst, Rouveen en IJhorst, die samen de gemeente Staphorst vormen. De verbinding naar de dorpen ging door het Stapperster buitengebied, het Staatsbos en over de streek.

Aan het begin van de avond meldden de deelnemers zich in grotne getale op het evenemententerrein de Tippe. De eerste deelnemers vertrokken om 18.30 uur voor hun toertocht. Onder de deelnemers ook burgemeester Segers met zijn vrouw die plaatsnamen in een mooie oldtimer Daf 33. Het eerste deel van de rit ging na het rondje over de parkeerplaats van het verzorgingshuis de Berghorst door de kern van Staphorst en via de Oude Rijksweg richting Rouveen.

Een pauzeplek met aanwezigheid van de AMBC-catering was ingericht bij Transportbedrijf Mussche aan de Schapendijk in Punthorst. Na een korte onderbreking ging de route verder door het Staatsbos richting IJhorst om via de Gemeenteweg en een stukje Lommert weer terug te keren naar het evenemententerrein waar de catering klaar stond om de deelnemers te ontvangen.

Langs de route stond veel publiek, wat het voor de deelnemers extra leuk maakte.

Bekijk hier meer foto’s.