Fysiotherapie Ter Harmsel richt zich op voeten

Staphorst - Fysiotherapie Ter Harmsel biedt in september een workshop ‘Balans met de voeten als basis’ aan en een blote voetenwandeling in De Zwarte Dennen.

Sinds een aantal jaren is Anja van ’t Hul van Podototaal werkzaam als register podoloog bij Fysiotherapie Ter Harmsel. Cliënten kunnen bij haar terecht met voetklachten en voet gerelateerde houdingsklachten. ‘Na een uitgebreid onderzoek wordt samen gekeken wat de beste oplossing is voor de klachten’, aldus Anja van ‘t Hul.

Er zijn verschillende behandelmethodes mogelijk, zoals therapeutische inlegzolen en ortheses. Maar ook schoenadvies, schoenaanpassingen en voetoefeningen behoren tot de mogelijkheden. Indien nodig wordt doorverwezen naar een andere zorgdiscipline zoals de fysiotherapeut of de pedicure.

Preventie

Anja van ’t Hul vertelt: ‘Waarin wij ons als Podototaal onderscheiden is dat we ook in de preventieve sfeer aandacht aan uw voeten geven. Bij preventie kunt u denken aan schoenadvies. Het dragen van schoenen die goed bij uw voeten passen en geschikt zijn voor de activiteit die op dat moment uitgevoerd wordt is belangrijk. Maar ook door uw voeten sterk en soepel te maken. Hiervoor zijn diverse voetoefeningen. Wandelen op blote voeten zorgt ook voor soepele, sterke voeten. Bij het wandelen op blote voeten moeten de voeten zich steeds weer aan de ondergrond aanpassen, hierdoor worden de diverse spieren in de voeten geactiveerd. Bovendien is dit goed voor uw balans en houding.’

‘Binnen de praktijk van Fysiotherapie Ter Harmsel is ook veel aandacht voor preventie, houding en balans’, vertelt Henk Middeljans, manueeltherapeut bij Fysiotherapie Ter Harmsel. Daarom verzorgen Anja en Henk samen een workshop: ‘Balans met de voeten als basis’ en een blote voetenwandeling.

Op blote voeten

De blote voetenwandeling is op 11 september in het Staatsbos De Zwarte Dennen, Vijverweg. Belangrijk is dat je tijdens de wandeling een paar schoenen bij je hebt, zodat je deze onderweg kan aantrekken als het nodig is. Ook is het praktisch om een handdoek mee te nemen. Verzamelen is om 18.30 uur, het vertrek om 18.45 uur. Deelname is geheel op eigen risico.

De workshop ‘Balans met de voeten als basis’ is op 18 september in de praktijk van Fysiotherapie Ter Harmsel, JC van Andelweg 2 in Staphorst. Deze workshop begint om 19.15 uur met inloop vanaf 19.00 uur. Het wordt een interactieve avond waarbij je diverse voet- houdings- en balansoefeningen gaat doen.

Wie wil deelnemen aan de interactieve informatieavond en/of de blote voetenwandeling moet zich van tevoren opgeven bij Fysiotherapie Ter Harmsel. Fysiotherapie Ter Harmel (0522) 291950, info@fysioterharmsel.nl of www.fysioterharmsel.nl. Er zijn kosten aan verbonden.