Staphorst bereikt volgende ronde KNVB-beker

Staphorst - Staphorst heeft de volgende ronde van de KNVB-beker bereikt door HSC'21 uit Haaksbergen te verslaan. Dit lukte pas na verlenging nadat beide ploegen elkaar na 90 minuten in evenwicht (1-1) hadden gehouden. In de verlenging werd invaller Ruben Kin het goudhaantje door in de 112e minuut de winnende treffer tegen de touwen te schieten.

Staphorst begon op veld 2 (hoofdveld wordt nog aan gewerkt) aardig aan het duel en was via Jordi Lemmens al snel dichtbij een voorsprong. Hij kopte uit een corner over en was voor rust sowieso de gevaarlijkste man aan de kant van de geel-blauwen. Bij elke corner toog de centrale verdediger mee naar voren en stichtte daarmee gevaar. Verder opvallend was het vroege uitvallen van Mark Schra die met hoofdletsel met de brancard van het veld moest.

Na de pauze hielden beide ploegen elkaar in evenwicht en waren de kansen schaars. In de 60e minuut was het ineens raak voor HSC'21 dat Tom ter Hogt de 0-1 zag scoren. De thuisploeg had even nodig zich te herstellen, mar ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker. Deze werd in de 78e minuut gevonden na een handsbal van de bezoekers in de zestien. De toegekende penalty werd door Mark Veldmate benut en bracht beide ploegen weer naast elkaar.

Omdat het na 90 minuten 1-1 stond moest er verlengd worden. In de eerste verlenging gebeurde er weinig, maar in de tweede verlenging was Staphorst beter en zocht naar de beslissing. Nadat eerst Marlon Luchtenberg nog voorlangs schoot was het in de 112e minuut Ruben Kin die scoorde. Hij was in de 100e minuut ingevallen voor captain Rob Mijnheer en werd het goudhaantje door de 2-1 te scoren. Vlak voor tijd kwam Staphorst nog goed weg met een kopbal van HSC'21 op de onderkant lat. Het hield echter stand en gaat in de koker voor de volgende ronde.