Tom Hendrikse wint 4 Mijl van Staphorst

Staphorst - De 4 Mijl van Staphorst, een initiatief van loopgroep AG’85, was weer een groot succes. Dwars door de dorpskern en voor jong en oud. Het weer was om door een ringetje te halen, wellicht zelfs nog iets te warm.

Tom Hendrikse uit Assen heeft de derde editie gewonnen. Hij deed dit in een scherpe tijd van 20 minuten en 17 seconden. Vorig jaar won Erik Driesen uit Vollenhove met een tijd van 20.18. Tess Boekema uit Amsterdam won bij de dames in een tijd van 23.30.

De 4 Mijl begon met de traditionele warming-up.

Burgemeester Theo Segers van Staphorst schoot de hardlopers om stipt 20.00 uur weg en hij stond ze ook weer op te wachten bij de finish. Er stond weer veel publiek langs de baan. Vooral op de finish was het genieten van dames en heren die er op het laatst nog een ferme sprint uitpersten.

Er deden dik 500 lopers mee, in alle leeftijdsgroepen. Dat is ook precies de bedoeling. Jonge kinderen liepen niet de 4 Engelse mijlen (6437 meter ), maar bijvoorbeeld 200 meter of 800 meter en soms 1200 meter.

Sportwethouder Bert Krale van Staphorst liep ook mee. Hij deed dit in een tijd van 26.35. In zijn categorie, mannen boven de 35 jaar, werd hij 26e.

Bekijk hier meer foto’s.