Stichting Welzijn verzorgt al 50 jaar seniorenwerk in IJhorst

Al een halve eeuw worden er in IJhorst allerlei activiteiten voor senioren verzorgd.Bij Stichting Welzijn Staphorst vonden ze het daarom hoog tijd voor een feestje en daarom wordt er op 20 september een gezellige brunch gehouden.

Aaltsje Ypey neemt de senioren die donderdag mee naar het verleden met muziek van vroeger. Bezoekers zijn vanaf 11.00 uur welkom in de Poele en om 12.00 uur is de brunch.

Ouderenwerk

Het ouderenwerk is in IJhorst altijd een onderdeel van het dorp geweest. Vijftig jaar geleden zijn de activiteiten opgestart door een groep actieve dames. Door de jaren heen is er van alles georganiseerd: handwerken, gymnastiek, volksdansen en nog veel meer. De eerste periode vonden de activiteiten meestal plaats in de zaal van de kerk. Inmiddels komen de senioren regelmatig samen in De Poele. Het seniorenwerk in IJhorst valt onder Stichting Welzijn Staphorst.

De hechte werkgroep staat onder leiding van Willy de Boer en werkt zelfstandig. ‘Het is belangrijk voor de leefbaarheid van het dorp dat de activiteiten doorgaan’, zegt Geertrui Balkenende van SWS. ‘Iedereen moet zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. De mogelijkheid voor ontspanning en ontmoeting is dan van levensbelang. Oud en jong trekken samen op en vormen zo een hechte dorpsgemeenschap.’

Activiteiten

Naast wekelijkse activiteiten zoals biljarten, kaarten, gym en is er ook iedere donderdagmiddag de mogelijkheid om een volledige warme maaltijd te nuttigen. Senioren, maar ook zeker jongeren zijn van harte welkom. Wie mee wil doen aan de brunch kan zich tot 15 september aanmelden via: info@sws-staphorst.nl of bij Willy de Boer: 0522-442597.

Voor meer informatie of het programma: www.sws-staphorst.nl.