Oude ambachten en antieke werktuigen zijn te zien bij Oogstdag Oudleusen

Oudleusen - Op camping ‘De Spokke-Riete’ vindt 1 september Oogstdag Oudleusen plaats. Er zijn veel oude tractoren, stationaire motoren en andere antieke werktuigen te zien tijdens het jaarlijkse evenement.

Ook zijn er oude ambachten te bewonderen zoals het maaien en dorsen van granen en ploegen. Er zal op drie verschillende manieren worden gedorst: met de dorsvlegels, met een kleine dorsmachine - de voorloper van de grote dorsmachine -, en de grote dorsmachine. Dit alles wordt uitgevoerd onder begeleiding van de muzikale klanken van accordeons.

Activiteiten

Op de markt kunnen bezoekers struinen langs de kramen met miniatuurtrekkers, streekproducten en diverse handwerkproducten. Tijdens deze editie van de Oogstdag is er een trekkerrijschool aanwezig. Wie dat wil, kan zelf een ritje maken in een lestrekker. Kinderen kunnen zich laten schminken, kijken naar een goochelshow of springen op het springkussen.

Toegang

De Oogstdag in Oudleusen begint om 10.00 uur en eindigt om 16.00 uur. De toegang is gratis en ook voor het parkeren hoeven mensen niet te betalen.

Wie zelf een oude tractor of antieke spullen heeft en deze wil presenteren, kan zich aanmelden via de website: www.oogstdagoudleusen.nl