Internationale grasbaanraces sluiten bouwvak af

Staphorst - AMBC zorgt met de Internationale grasbaanraces op vrijdag 24 augustus voor een mooie afsluiting van de bouwvak in Staphorst.

Elk jaar weer is het een uitdaging voor de heren van de grasbaancommissie. Hoe contracteer je de beste deelnemers voor je evenement? Wie is er in vorm en wie brengt spektakel voor het publiek. De jarenlange ervaring van deze grasbaankenners maakt dat er meestal veel te genieten valt op de laatste bouwvak vrijdag in Staphorst doordat er altijd een sterk veld gecontracteerd wordt wat goed aan elkaar gewaagd is en met deelnemers die strijd leveren. De Staphorster organisatie is dus al enkele maanden aan het ‘winkelen’ en zij hebben de zaken vooraf goed ingeschat als het om de kwaliteiten van de rijders gaat.

Zoals met veel sporten bestaat er echter het gevaar voor blessures. Hier heeft de Staphorst organisatie dit jaar helaas veel mee te maken gehad. Nadat de winnaar van 2017 op de Staphorster piste, Romano Hummel uit Hoogkerk, al moest afhaken wegens een begin juli in de Europese Finale opgelopen beenbreuk moest de commissie nog enkele noodgrepen toepassen door diverse afmeldingen. Toch staat er in Staphorst een groep zeer goede coureurs aan de start in de Internationale Special klasse. De organisatie heeft overeenkomsten afgesloten met de volgende rijders waarbij AMBC natuurlijk hoopt dat er niet meer absentie volgt door blessures: Dave Meijerink (NL); Henry v. d. Steen (NL); Sjoerd Rozenberg (NL); Mark Beishuizen (NL); Lars Zandvliet (NL); Jarno de Vries (NL); Christian Hulshorst (D); Stephan Katt (D); Danny Maassen (D); James Shanes (GB); Richard Hall (GB); Andrew Appleton (GB); Martin Malek (CZ) en Anders Mellgren (S).

Afwisseling

Het wedstrijdprogramma ziet er buiten de Internationale Specialklasse als volgt uit. De spectaculaire 250cc en 450cc shorttrack- klassen rijden een wedstrijd om het Nederlands kampioenschap. De ST 250cc Cup-klasse komt ook aan de start evenals de bij ingewijden al redelijk bekende regioklasse. Terwijl de drie als eerste genoemde klassen vooral het domein zijn van de noordelijke coureurs uit Friesland en Groningen kan het thuispubliek in de regioklasse genieten van de bekende namen uit het dorp of regio. Deze regioklasse of clubklasse is enkele jaren geleden ten tonele verschenen. De AMBC heeft in het verleden altijd haar eigen wedstrijden voor de clubrijders op de zaterdag na de Internationale wedstrijden gehouden. Helaas moest er gestopt worden met deze races vanwege de teruglopende deelname. De animo voor veel rijders werd minder omdat de reglementen steeds scherper werden en voor de ‘gewone’ clubrijder bijna niet meer haalbaar waren. Gelukkig heeft de AMBC enige jaren geleden wel toestemming gekregen om ruimte in het vrijdagavond programma te maken voor een clubklasse. De inschrijving voor deze klasse is nog open, dus namen zijn nog niet te noemen, maar de AMBC hoopt dat de toprijders uit het dorp en regio aan de start staan zodat het plaatselijke publiek en sponsoren een mooi spektakel krijgt voorgeschoteld.

Aannemersbedrijf Engel uit Staphorst, specialist op gebied van grond-, straat-, riool- en sloopwerken ia al enige jaren evenementsponsor van het grasbaan evenement in Staphorst. De AMBC is blij en trots dat de samenwerking voor 2018 wederom voortgezet mag worden en dankt deze, en alle andere sponsoren voor hun steun aan dit grootse evenement.

Het grootste vertier wordt natuurlijk verzorgd door de matadoren binnen de houten omheining. De catering van de club zal daarbij weer zorgdragen voor een goede verzorging van de inwendige mens. De grote feesttent is vanzelfsprekend vrijdagavond na afloop van de races ook nog tot in de late uurtjes open waarbij de entree na afloop van de wedstrijden gratis is. Ook op de donderdagavond tijdens de oldtimerrit is de catering actief en zal men de vele fans van de oldtimer auto’s en motoren van een versnapering kunnen voorzien. Voor alle nieuws over dit evenement verwijst de AMBC naar haar website en social-media kanalen.

De trainingen beginnen om 14.30 uur, de wedstrijden beginnen om 17.00 uur.

Meer informatie: www.ambc.nl