De Galerij IJhorst toont beelden en foto’s

IJhorst - Herma Schellingerhoudt en Monique Kwist exposeren van 25 augustus tot en met 30 september in De Galerij IJhorst met beelden en prints van fotografische beelden op zacht reflecterend aluminium.

Herma Schellingerhoudt (Frederiksoord, Zutphen) heeft een passie voor de menselijke gestalte. Door middel van albast, kalksteen en klei geeft zij vorm aan portretten. Ze ontwikkelde een stijl die resulteerde in sprekende geboetseerde beelden.

In de Galerij IJhorst wordt de beeldengroep De Conferentie tentoongesteld: Ze zitten aan een ronde tafel, twaalf vrouwen en mannen, deels tijdgenoten van elkaar; bijeen geroepen omdat ze iets representeren waar velen onder ons naar verlangen en op hopen.

Monique Kwist (Zutphen) is geïnspireerd door reizen. Ze verdiept ze zich in ruimtelijke verkenningen, licht en architectuurvormen en – principes. Ze speelt een spel met de verwachtingen van de toeschouwers over schaal en ruimtebegrip. Ze werkt met verschillende technieken in het (semi)platte vlak, zoals diepdruk en houtskooldruk of ruimtelijk met, gegoten materialen en hout. Op de tentoonstelling toont ze onder andere prints van fotografische beelden op zacht reflecterend aluminium.

De tentoonstelling wordt op zaterdag 25 augustus om 15.00 uur geopend door Lineke Eskes, voorzitter St.Kunstroute de Wijk-IJhorst, met muzikale bijdrage van Farhad Nemati.

De Galerij IJhorst aan de Kerkweg 12 is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak.