Museum Staphorst geeft klederdrachtshow

Staphorst - Altijd al nieuwsgierig geweest naar de samenstelling van de klederdracht? Met de klederdachtshow in Museum Staphorst op woensdag 15 augustus krijg je een mooie indruk van de samenstelling van de kleding.

Er wordt uitleg gegeven over de keuze van de verschillende kleuren die met name tijdens de rouwperiode belangrijk zijn. Er wordt een inkijkje gegeven van de kleren die er op het land werden gedragen tijdens het werk. En het verhaal over de trouwkleding blijft boeiend.

Maar er zijn meer activiteiten bij Museum Staphorst: van 10.00 uur tot circa 16.00 uur kramen met onder andere traditionele Staphorster producten, zoals de Staphorster poppen, knopen, lappen stof, kraplappen en omslagdoeken. Maar ook de eigentijdse vertaling van het Staphorster stipwerk zoals die zich in Staphorst is Hip laat verwerken.

Op de bovenverdieping is de expositie over de Staphorster Streeksieraden die gedragen worden bij de plaatselijke streekdracht of klederdracht. Ook krijgen de bezoekers een inkijkje in de ‘werkplaats met werkmateriaal’ van de lokaal bekende zilversmid Freddy Drost.

De toegangsprijs inclusief de klederdrachtshow is € 4.00 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen.

De klederdrachtshow begint om 15.00 uur.