Toptoernooi in Staphorst krijgt twee winnaars

Staphorst - Als slotstuk van het Finaxe Top Toernooi stond Staphorst het sterke HHC Hardenberg te wachten. De ploeg van Gert Jan Karsten had in de eerste wedstrijd ruim weten te winnen van MASV, terwijl het tweede duel tegen Harkemase Boys in een gelijkspel eindigde. Dennis van Toor en zijn manschappen daarentegen verloren nipt van Harkemase Boys en wonnen van MASV.

Zwak

Staphorst begon onthutsend zwak. Nauwelijks 30 seconden was de wedstrijd onderweg of HHC Hardenberg wist al tot scoren te komen. Sargon Gouriye kon ongehinderd aanleggen en zag zijn schot onderweg via Rob van der Leij het doel ingaan. De bezoekers bepaalden vanaf dat moment de wedstrijd.

Staphorst speelde in deze fase erg slordig en zag geen kans om de bal in de ploeg te houden. Pas na een kwartier werd keeper Danes middels een schot van Ferdi ter Avest op de proef gesteld. Het overwicht van de bezoekers betaalde zich niet veel later uit in de 0-2 van Sargon Gouriye. Weer vier minuten later lag doelpunt nummer drie in het mandje. Deze keer was het Rick Hemmink die als doelpuntenmaker op het scorebord verscheen.

Staphorst was op alle fronten de mindere van de opponent uit Hardenberg en een debâcle leek zich af te tekenen voor de brigade van Dennis van Toor. Uit het niets kwam Staphorst terug. Mike Reuvers, die naarmate de wedstrijd vorderde beter in zijn spel kwam, zorgde voor wat opwinding in het Staphorst kamp. Zestig seconden later tikte Ferdi ter Avest, op aangeven van Mark Veldmate, de 2 - 3 tegen de touwen. Leek Staphorst rijp voor een ongelofelijke oorwassing, in no-time zat de thuisploeg zowaar weer in de wedstrijd. Nog voor de pauze kreeg HHC Hardenberg wel erg gemakkelijk een penalty mee, die door Rens van Benthem feilloos werd benut.

Ander beeld

De tweede helft gaf een totaal ander beeld te zien! Met veel meer power dan voor de rust trok Staphorst daar waar mogelijk ten aanval. HHC Hardenberg had duidelijk zichtbaar de wedstrijd van donderdag tegen Harkemase Boys in de benen.

Kansen op de aansluitingstreffer kreeg Staphorst wel degelijk. Vooralsnog hield de ploeg van trainer Gert Jan Karsten de schade beperkt. Het aanwezige publiek zag in het tweede bedrijf een thuisploeg die zeker niet onder deed voor de oranjehemden uit Hardenberg. In de stand kwam echter geen verandering meer.

Rode kaart

Door dit resultaat leek HHC Hardenberg winnaar te worden van het Finaxe Top Toernooi. Harkemase Boys zou met 9 goals verschil moeten winnen van MASV. Na 45 minuten voetbal stonden de Friezen al op een 5-0 voorsprong. De resterende tijd zou het verschil van 4 goals overbrugd dienen te worden, en dat was gezien het wedstrijdbeeld zeker mogelijk. Echter, MASV uit Arnhem gooide roet in het eten door het vervolg niet te willen uitspelen.

Tijdens de rust was er het een en ander voorgevallen, waardoor de scheidsrechter van dienst een gele kaart uitdeelde aan een MASV-speler. Uiteindelijk liep het allemaal zo hoog op dat ook trainer John van Beukering een rode kaart kreeg en zodoende niet meer op het veld mocht verschijnen. Dit pikte de trainer niet, waarop hij zijn manschappen vermaande om van het veld af te gaan, waardoor de scheidsrechter niets anders kon doen dan deze wedstrijd te staken. Een smet op een verder goed georganiseerd toernooi!

De toernooicommissie besloot na goed overleg met HHC Hardenberg en Harkemase Boys dat beiden toernooiwinnaar zouden zijn. Het geldbedrag dat normaal gesproken naar MASV zou gaan, werd beschikbaar gesteld aan het goede doel waarvoor dit toernooi werd gespeeld. Dit leverde uiteindelijk het prachtige bedrag van 5000 euro op voor de Alzheimer stichting