Tuinconcert ‘Onder de Boompies’ is afsluiter Monumentendag

Rouveen - Buurbewoners en Stichting Sous Les Arbres organiseren op zaterdag 8 september een klassiek buurtconcert: Onder de Boompjes.

Tegen het decor van een sfeervol verlichte rijksmonumentale boerderij en een boomgaard treedt ditmaal het Amsterdamse ‘rijksmuseumorkest’ op. Het tuinconcert is de afsluiter van Open Monumentendag en wordt mogelijk gemaakt door giften van lokale ondernemers en bezoekers.

Repertoire

Het inofficiële ‘rijksmuseumorkest’ uit Amsterdam, bestaande uit Oost-Europese topmuzikanten, speelde afgelopen maanden vrijwel dagelijks in de fietstunnel onder het Rijksmuseum. En was daarom voor de vele fietsers en toeristen in de hoofdstad een aangename attractie. Het combo van strijkers, accordeonisten en mandoline werd vaak op video vastgelegd en dook daarom regelmatig op in social media. Het ‘rijksmuseumorkest’ speelt onder andere delen van The Four Seasons van Vivaldi, maar brengt later in het programma ook een wat lichter repertoire ten gehore. In de pauze en na afloop zal er voor passende muziek wordt gezorgd.

Live-muziek

Het is voor derde keer dat dit laagdrempelige en informele evenement ‘Live-muziek Onder de Boompies’ plaatsvindt. Tijdens de tweede editie in 2016 trad de Duitse jazz-band Memphis PC op. Ondanks een wolkbreuk tijdens het concert waren een paar honderd bezoekers getuige van dit toporkest.

Het tuinconcert begint om 20.30 uur. ‘Live-muziek Onder de Boompies’ wordt georganiseerd door enthousiaste buurtbewoners en stichting Onder de Boompies (Sous les Arbres). Iedereen is welkom. Er is geen entree, maar wel een fooienpot. Mocht het tuinconcert niet doorgaan door slecht weer, dan wordt dat aangekondigd via weblog Rouveen.