Derde Reestdal Foodtour vanaf boerderij Ten Kate

IJhorst - De Reestdal Foodtour is alweer toe aan de derde editie van dit jaar. Op zondag 2 september kunnen gasten weer opstappen voor een rondje in de huifkar door het Reestdal om op verschillende locaties lokale gerechten te proeven.

Dit keer start de tour bij boerderij Ten Kate in Veeningen, gaat de tour verder naar Lindenhols Agraservice op Fort en vertelt een lokale jager bij Vlees Natuurlijk van de familie Bakker in IJhorst over zijn werk. Dat gaat dan over wildbeheer en de soorten wild die in de natuur voorkomen.

Extra bedrijven

De eerste twee edities waren een succes, waarbij tweemaal drie geheel verschillende bedrijven in het Reestdal werden aangedaan. ‘Daar komen nu weer drie andere bedrijven bij’, zegt Henk-Jan Bakker namens de organisatie. ‘Het is best uniek dat we in het allereerste seizoen gewoon negen totaal verschillende bedrijven hebben kunnen bezoeken.’

Op 2 september wordt gestart bij Ten Kate, niet alleen een varkenshouderij met zichtstal, maar ook melkveehouder. Hij bouwt momenteel een nieuwe stal, die deze maand gereed moet komen. Bij Ten Kate eindigt de tour ook met het diner. Omdat onderweg ook met een jager wordt gesproken, staat sowieso ree op het menu, maar ook een lekker stukje varkensvlees van Ten Kate. Geert Lindenhols liet de organisatie zien dat zo’n heerlijk stukje vlees beter in lijnzaadolie dan in olijfolie gebakken kan worden.

Aanmelden

Er kunnen maximaal 25 personen in de huifkar, aansluiten voor alleen het compleet verzorgde diner kan ook. Het definitieve menu is nog niet bekend, zeker is dat het l gerechten van regionale aard zijn. Aanmelden en info via reestdalfoodtour@vleesnatuurlijk.nl, Facebook ‘Reestdal Foodtour’.