Fiets langs boerderijen

Stichting Boerderijenfietstocht ‘Maar dan Anders’ heeft een mooie route uitgestippeld in de omgeving. Fietsers kunnen de route op woensdag 1 augustus afleggen.

Een fietstocht, waarvoor de laatste jaren niet alleen boerderijen, maar ook andere bedrijven hun deuren open hebben gezet en men graag en met trots uitleg willen geven over hun bedrijf.

De start van de tocht is tussen 9.00 en 12.00 uur vanaf zalencentrum Den Kaat in Zuidwolde. Hier wordt de dag begonnen met een kop koffie of thee. De 40 kilometer lange route gaat langs de boerderij van de familie Neutel en vervolgens via natuurgebied de Oude Keene, waar een minibraderie wordt georganiseerd. De route leidt hierna naar een bijzondere bezienswaardigheid; de NAM zet de hekken open voor een excursie op het terrein. Tevens is ‘t Ende, boerderij van het Drents landschap, deze dag opengesteld. De kinderroute is 25 kilometer en gaat langs roeivereniging De Compagnie waar een kijkje achter de schermen genomen mag worden. Ook van het belevingspad het Roekenbos mag gratis gebruik worden gemaakt tijdens de fietstocht.

Bij varkenshouderij ten Kate in Koekange wordt een rondleiding verzorgd en hier is ook een stempelpost. Al met al is de boerderijenfietstocht een uitje voor jong en oud met veel leuke en actieve verrassingen.