Een oud vertrouwd geluid in de Bovenkerk

Kampen - Wie graag wil genieten van het oude vertrouwde geluid van het Kamper Hinsz-orgel in de Bovenkerk, kan terecht tijdens de concerten op de woensdagavond. Romantische programma’s, waarop zowel koraalbewerkingen als goede literatuurstukken staan. Christian Mussche uit Staphorst trapt af, samen met Peter Eilander, op woensdag 25 juli. Dit is een Jan Zwart herdenking. Christian Mussche is drievoudig winnaar van het Feike Asma Concours. Hij brengt samen met Peter Eilander een ode aan Jan Zwart.

Pieter Heykoop verzorgt het tweede orgelconcert op woensdag 1 augustus. Dan staan koraalimprovisaties centraal en wordt er afgesloten met samenzang.

Harm Hoeve uit Rouveen bespeelt het Hinsz-orgel op 8 augustus. Er zijn dan werken te horen van onder andere Bach, Balbastre, Krebs, Mulder en Zwart. Harm sluit zijn orgelconcert af met een eigen koraalfinale.

In augustus is Vincent de Vries uit Seoul (Zuid-Korea) in Nederland. In twee weken tijd geeft hij elf orgelconcerten, waarvan één in de Bovenkerk, op 15 augustus.

Op 22 augustus laat de Kamper organist Gerwin van der Plaats het Hinsz-orgel klinken.

Bovenstaande concerten beginnen om 20.00 uur.

Op het laatste concert in déze serie, op 29 augustus, zit Marco den Toom achter de klavieren. Dit concert begint om 21.30 uur.