AMBC zoekt nieuwe toppers voor grasbaanraces

Staphorst -

Romano Hummel doet niet mee aan de grasbaanrace op 24 augustus in Staphorst. De Hoogkerker raakte 7 juli in het Franse Tayac zwaar geblesseerd tijdens de finale om het Europees kampioenschap grasbaanracen. Als de nieuwe Europese kampioen werd de Fransman Dimitri Berge gehuldigd, terwijl de Tsjech Josef Franc het zilver won voor de Brit Zach Wajknecht. Geen van deze drie coureurs zal, voor zover het nu bekend is, in Staphorst aan de start staan. Dit betekent dat de grasbaancommissie van de Staphorster motorclub AMBC aanpassingen moet doen in het internationale deelnemersveld.

De commissie van AMBC is meteen in actie gekomen om een aanvulling op het startveld te realiseren. Er is een overeenkomst gesloten met de Engelsman Richard Hall. Hall was ook finalist in de Europese finale en kwam daarin tot een tiende plaats. Ook is de jonge coureur Jarno de Vries uit Jubbega toegevoegd aan de lijst. Er wordt nog gezocht naar meer aanvullingen voor het deelnemersveld. De club hoopt hier de komende weken meer nieuws over naar buiten te kunnen brengen.

Het voorlopig deelnemersveld AMBC voor de grasbaanraces ziet er als volgt uit: Dave Meijerink (NL); Henry v. d. Steen (NL); Sjoerd Rozenberg (NL); Mark Beishuizen (NL); Lars Zandvliet (NL); Jarno de Vries (NL); Christian Hulshorst (D); Stephan Katt (D); James Shanes (GB); Richard Hall (GB); Andrew Appleton (GB); Martin Malek (CZ); Anders Mellgren (S).

Al het nieuws over de komende grasbaanraces en over alle andere activiteiten van de AMBC is te vinden op www.ambc-staphorst.nl.