IJhorst start vakantie met Rieversterfeest

IJhorst - Het Rieversterfeest is weer aanstaande. Traditioneel in augustus, maar dit keer op tijd en als startschot van de zomervakantie van 18 tot en met 22 juli.

De Oranjevereniging IJhorst-Lankhorst heeft ook dit jaar weer gezorgd voor een gevarieerd programma waarmee het dorp vijf dagen feest kan vieren. Woensdag 18 juli kan tot 19.30 uur ’s avonds gewerkt worden aan de straatversiering. Vanaf dat moment worden de erebogen en de versierde straten gekeurd door een vakkundige jury. Bij de keuring wordt een onderscheid gemaakt in de dagkeuring en de avondkeuring. De versieringen geven het dorp in ieder geval een bijzonder feestelijk aangezicht.

Kaartavond

Sinds een aantal jaar staat op donderdagavond de kaartavond op het programma. Gezien de grote deelname krijgt deze daarom ook dit jaar een vervolg.

Vrijdagmiddag gaat het feest in de tent verder met een middagprogramma dat wordt verzorgd door het Drents Senioren Orkest.

Vrijdagavond staat de Rieverst got Talent op het programma. Een lokale talentenjacht voor iedereen en voor alle vormen van talent. Discotheek Banjo met dj Jeronimo (vervanger dj Denniz) zal voor een swingende afsluiting van de avond zorgen.

Optocht

Zaterdagochtend stellen de versierde wagens en de versierde individuelen zich om 9.30 uur op, op het terrein Halfweg. De bonte stoet trekt vanaf half elf in optocht door het dorp. De route staat vermeld op www.oranjevereniging-ijhorst-lankhorst.nl.

Zaterdagavond gaat het programma door in de tent met een Tirolerfeestje met een optreden van Ein Prosit! De muziek wordt deze avond verzorgd door Waterproof Shampoo.

Zondagmiddag zijn er vanaf 14.00 uur weer spelletjes voor jong en oud bij de tent. Dit jaar zorgt dj Gert-Jan voor een daverende afsluiting van het Rieversterfeest 2018.