Juf Geke neemt afscheid van de CNS

Staphorst - Zwaailichten en sirenes dinsdagmorgen voor juf Geke (62) van de CNS. Ze was voor het laatst en neemt afscheid van het onderwijzersvak.

In de jaren ‘60 was Geke kleuterleidster in Meppel, toen ze kinderen kregen stopte ze hiermee en verhuisde naar Staphorst. In de jaren '70 vroeg toenmalig schoolhoofd van de CNS, Fré Spijk of ze eens wilde invallen als kleuterleidster. Dat werd uiteindelijk een vaste betrekking voor twee dagen per week en dat is het tot het einde gebleven.

Een grote schare kinderen ging de juf ’s morgens ophalen van huis. Dat moest natuurlijk onder politie begeleiding. Geke en echtgenoot Jan Witte mochten plaatsnemen op een versierde tandem en zo ging de hele stoet achter het politiebusje aan naar de CNS. Een gedeelte van het buitenprogramma werd afgelast omdat het toch wel erg hard begon te regenen. Het samen zingen voor de juf ging gelukkig wel door.

Meer dan 28 jaar verbonden aan de CNS, dus ook op de 'oude CNS' begonnen. 'Een echte optimale kleuterleidster' aldus directeur Aldert Dijk, 'spel en spelen is ongelooflijk belangrijk en af en toe een stapje verder helpen in het spel'. 'Laat de kleuter de kleuter zijn' is de lijfspreuk van juf Geke.

Jan en Geke kunnen samen gaan genieten van de vrije tijd die er aan komt en nog meer samen fietsen.