Cultuurcoach geeft stokje over

Staphorst - Cultuurcoach Hellen Strik heeft er zes jaar enthousiast voor gezorgd dat de basisschoolkinderen op alle tien scholen in de gemeente Staphorst kunst- en erfgoedonderwijs kregen. Nu draagt ze het stokje over aan Alieke Ramos Marta-Pijl.

Als cultuurcoach zorgde zij ervoor dat elk kind op de Staphorster basisscholen in aanraking kwam met cultuur in de directe omgeving en daarbuiten, zoals bezoeken aan bijvoorbeeld het Bakkerijmuseum in Hattem. Ook zagen de leerlingen mooie voorstellingen en kwamen er kunstenaars in de klas om met de kinderen de mooiste werken te maken. Deze lessen waren een middel tot zelfontplooiing en het vergroten van maatschappelijke betrokkenheid van kinderen.

Om dit mooie werk voort te kunnen zetten neemt Alieke het stokje vanaf komend schooljaar van Hellen over. ‘Wij zijn heel erg blij met Alieke. Zij zit al jaren in het werkveld, kent de scholen in Staphorst en ik weet zeker dat zij ervoor kan zorgen dat de leerlingen elk jaar weer een uitdagend aanbod voor kunst en erfgoed gaan krijgen,’ aldus Hellen.