Wijker Kunst brengt sfeervol ‘Summertime’

De Wijk - De tuinen van château-hotel van De Havixhorst staan zondagmiddag 15 juli in het teken van muziek, in het bijzonder van de koorzang. De organisatie en uitvoering van het muziekfeest ligt in de inmiddels vertrouwde handen van de mannen en de vrouwen van Wijker Kunst. Behalve van koorzang kan er ook van instrumentale muziek genoten worden, dankzij optredens van het - 14-koppige -Klein Orkest Rolde en het uit drie musici bestaande Vestibule-ensemble, uit Hooghalen. Deze gezelschappen begeleiden tevens een deel van de gezongen muziek. Daarnaast draagt een gelegenheidscombo bij aan de gezelligheid.

De muzikale leiding is in de vertrouwde handen van Bert Lammers. Aan het slot van de middag draagt hij het stokje over aan Mannes Hofsink. Hij neemt met dit concert afscheid van de koren van Wijker Kunst, waaraan hij intussen meer dan dertig jaar leiding heeft gegeven. Alma Grooters en Joke Venhuizen, de oude en de nieuwe begeleidster van Wijker Kunst, ondersteunen de koorzang. Na afloop van de optredens is er alle gelegenheid om in een informele sfeer van Bert afscheid te nemen.

Het programma duurt van 13.30 tot 17.00 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij TIP (onder de molen) in de Wijk en bij Kroko Multipunt in IJhorst. Met dit kaartje kunnen de bezoekers ook genieten van onbeperkt koffie/thee met pâtisserie en een bittergarnituur.